Последње вести

четвртак, 27. новембар 2008.

Одржана је јавна расправа поводом предлога нацрта Стратегије развоја социјалне политике Општине Смедеревска Паланка за период 2009.-2013.

Дана 26.11.2008.г. (среда) са почетком у 18 часова у Великој сали СО Смедеревска Паланка одржана је јавна расправа поводом предлога нацрта Стратегије развоја социјалне политике Општине Смедеревска Паланка за период 2009.-2013.
Јавној расправи су присуствовали представници локалне самоуправе, представници Центра за социјални рад Смедеревска Паланка, представници више удружења грађана (међу којима Општинска организација пензионера Смедеревске Паланке, Општинска организацијуа глувих и наглувих Смедеревске Паланке, Друштво за помоћ МНРЛ и аутистичним особама, Међуопштинско удружење параплегичара Јасеница, Удружење ратних војних инвалида Смедеревске Паланке, Центар за самозапошљавање, Удружење рома Јасеница, и других), представници синдикалних организација, представници основних и средњих школа, и заинтересовани грађани.
Скуп је отворио Драган Божић, члан Општинског већа задужен за социјалну политику и координатор пројекта израде Стратегије а сам текст стратегије је презентирао мр Милан Милошевић, стручни консултант на пројекту њене израде.
Презентиран је текст предлога нацрта Стратегије развоја социјалне политике Општине Смедеревска Паланка за период 2009.-2013. и предлог нацрта Одлуке о утврђивању стратешких и приоритетних циљева и мера развоја социјалне политике општине Смедеревска Паланка за период 2009-2013. године.
У другом делу дискусије у оквиру којег су учешће узели представници Центра за социјални рад, Општинске организације глувих и наглувих Смедеревске Паланке, Међуопштинског удружења параплегичара Јасеница и Центра за самозапошљавање истакнут је значај документа за даљи развој социјалне политике Општине а такође је указано на неопходност активнијег укључивања и других организација и институција које могу да дају допринос развоју социјалне политике Општине Смедеревска Паланка. Додатни предлози у вези каталога пројеката на којима ће се ново тело ОКОСП (Општински координациони одбор за социјалну политику) биће уграђени у Стратегију.

Нема коментара: